TurkijeGriekenlandSpanjeEgyptePortugal
Last Minutes
1001 Last Minutes
Zoek! Boek! Vertrek! 1001 Last Minutes!

Excursiereis Istanbul 4*

Excursiereis Istanbul

Excursiereis is inclusief:

 • Retourvlucht naar Istanbul.
 • Alle overnachtingen in 4* hotels in de wijk Sirkeci, Sultanahmet of Taksim (ter plaatse wordt bekend gemaakt welk hotel).
 • Verzorging op basis van Logies & Ontbijt.
 • Excursiereis is exclusief:

  Je dient zelf de transfer te regelen van de luchthaven naar het hotel en v.v. De transfer is niet inbegrepen.

  De reissom is exclusief een excursiepakket van ? 99, - p.p. (optioneel en te voldoen bij aankomst). Dit pakket bestaat uit alle entreekosten, gids, vervoer per comfortabele bus, fooien voor de bellboys (kofferdragers en portiers). De echte waarde van het excursiepakket bedraagt in feite ? 139,-, je bespaart dus minimaal ? 40, - per persoon.

  Extra informatie:

  Om organisatorische redenen kunnen de route en de volgorde van het programma gewijzigd worden. Echter de inhoud blijft te alle tijde gelijk.

  Dagprogramma van het Excursiepakket

  Dag 1: Vandaag vertrek je naar Istanbul en landt op de luchthaven waar de reisleiding van Corendon je welkom heet.

  Dag 2: Na een ontspannende nachtrust en het ontbijt begint je ontdekkingstocht door Istanbul. Je gaat eerst naar het Hippodroom-plein. De Hippodroom, een paardenrenbaan, werd in de derde eeuw na Chr. gebouwd door de Romeinse keizer Septimus Severus. Het was lange tijd het centrum van het oude Constantinopel. Van het stadion zelf zijn vrijwel geen resten over. Er ligt daar nu een weg, die wel de ovale vorm van de renbaan laat zien. De twee obelisken die op de spina stonden, een soort hindernis waar de wagens omheen moesten rijden, zijn bewaard gebleven. Vanaf de Hippodroom wandel je naar de Sultan Ahmet-moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee. De naam blauwe moskee is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk wegens de vele blauwe tegels die vroeger aan de binnenkant van de moskee zaten. Ook door het ongebruikelijk grote aantal van zes minaretten is deze moskee wereldwijd bekend. Je brengt ook nog een bezoek aan het Topkapi-paleis. Het Topkapi-paleis paleis (het Kanonnenpoort-paleis) was lange tijd de residentie van de Osm

  .....
  aanse sultans in Istanbul en vormt het bekendste voorbeeld van een oosters paleis. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht tot het bouwen van het paleis, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij was. Het is nu een museum. Vrije tijd voor de lunch (lunch is exclusief) en hierna vervolgen wij onze weg naar de Hagia Sophia. De Hagia Sophia is van oorsprong de christelijke hoofdkerk van het Byzantijnse rijk. In de 15e eeuw werd de Hagia Sophia omgebouwd tot een moskee in opdracht van Mehmet II. In 1934 heeft Mustafa Kemal Ataturk het gebouw seculier verklaard en is het een museum geworden. Je zult je ogen uitkijken in dit imposante bouwwerk en verrast worden door de aanwezigheid van beide religies.

  Dag 3: Na het ontbijt breng je een bezoekje aan Pierlotti, de eerste plek in Istanbul waar mensen vrijelijk samen mochten komen. Het ligt net iets buiten de stadsmuren aan de Gouden Hoorn, waarvan gezegd wordt dat de standaarddrager van de profeet Mohammed, Eyüp, er werd gedood bij de bestorming van Constantinopel in 670. Je hebt vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en Istanbul.In en rondom Istanbul bevinden zich veel leerbewerkingsbedrijven. Graag nemen wij je mee naar zo?n bedrijf waar je kunt zien wat er een prachtige producten van leer gemaakt kunnen worden.Wij nemen je mee naar het Taksimplein. Veel grote en bekende straten met winkels, restaurants, hotels, cafés, disco?s, bioscopen etc. monden uit op het Taksimplein. Eén zo?n bekende straat is Istiklal Caddesi. Het plein wordt ook wel het hart van moderne Istanbul genoemd. Daarna ga je naar de Egyptische bazaar, oftewel de ?kruidenbazar? waar de vele uitgestalde kruiden een fotogeniek geheel vormen. Koop er gerust wat, thuis beleef je daar veel plezier aan.Istanbul wordt door de Bosporus ?verdeeld? tussen Azië en Europa. Tijdens een aangename boottocht over de Bosporus zul je beide kanten vanaf het water kunnen bekijken. Je vaart langs oude Osmaanse paleizen, de bekende houten huizen en bekende wijken. Je hebt echt een prachtig uitzicht vanaf het water. Het diner en de invulling van je avond regel je weer zelf.

  Dag 4: Het is vandaag je laatste dag in het geweldige Istanbul. Na het ontbijtga je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

  Meer weergeven...

  Prijzen Excursiereis Istanbul 4*

  3 dagen

  28-11-2019

  01-12-2019

  Corendon.nl

  € 269,-

  Boeken & info

  3 dagen

  28-11-2019

  01-12-2019

  Corendon.nl

  € 269,-

  Boeken & info